Mangochutney - I

  • 4 mango's
  • boter
  • 4 eetl. frambozenazijn
  • 2 eetl. suiker
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 1 knol gember

Snijd de mango in stukjes.
Smelt wat boter en voeg de mango toe.
Voeg het sap van de sinaasappel, de suiker, de blokjes appel en de gember toe.
Overgiet met frambozenazijn.
Doorroer en laat 25 minuten sudderen tot het vocht bijna verdwenen is en je een chutney bekomt.

Bron: Piet Huysentruyt
Gepubliceerd door: VTM koken


Mangochutney - II

  • 2 middelgrote tomaten, gesneden
  • 1 mango, geschild en gesneden
  • 1 kleine rode ui, gesneden
 
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • sap van 1 limoen
  • 1 groene peper, zonder zaadjes, gesneden

Doe de tomaat, mango en ui in een keukenmachine of gebruik een staafmixer.
Voeg knoflook en limoensap toe.
Voeg de gesneden peper toe en maal tot alles goed gemengd is maar niet te fijn gemalen is.

Serveersuggesties
Je kan deze chutney een week in de koelkast bewaren.

Bron: Kundalinifood
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl


Mangochutney - III

Mangochutney

  • 3 grote, zoete, halfrijpe mango’s, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 citroenschil, geraspt
  • 1 citroensap
  • groene pepers naar smaak
  • 3 cm stuk gember, fijngehakt
  • 1 theel. komijnzaad
 
  • ½ theel. venkelzaad
  • 1 theel. korianderzaad
  • 1 theel. mosterdzaad
  • snuifje asoefetida
  • zout naar smaak
  • 6 theel. olie

Rooster de zaden en plet met behulp van een vijzel.
Zet apart.
Verhit wat olie en voeg de hing en mosterd toe.
Wanneer de mosterd knispert, de gember en groene pepers toevoegen en bak ongeveer 1 - 2 minuten.
Voeg de mango, de specerijen, zout naar smaak, limoenrasp en limoensap toe.
Breng aan de kook op een laag vuur.
Haal van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
Indien gekookt en goed gekoeld, moet het goed blijven voor meer dan een week.
Bewaar het in luchtdichte verpakking in de koelkast.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug