Saus van linzen en geroosterde paprika voor over de pasta

  • 100 g groene linzen
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 5 cl rode wijn
  • 1 balsamicoazijn
  • 1 groentebouillonblokje

De groene linzen goed wassen en minimaal 4 uur laten weken in ruim koud water.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Snij de paprika in stukken, verwijder zaadlijsten, zaadjes en het groene kroontje.
Pet de uien en snij in stuken.
Snij de tomaten in stukken en doe alle groenten op de bakplaat.
Schik de laurierblaadjes ertussen, bestrooi met de oregano, peper en zout en besprenkel royaal met olijfolie.
Zet de bakplaat, één richel boven het midden in de oven en rooster in 35 minuten gaar.
Laat iets afkoelen.
Terwijl de groenten in de oven staan te roosteren kook je de linzen in een pan met ruim water in circa 5 tot 8 minuten gaar.
Controleer op gaarheid door er een te proeven.
Verwijder de laurierblaadjes uit de geroosterde groenten.
Pureer de groenten in de keukenmachine of met de staafmixer.
Doe over in een pan en voeg de wijn, balsamico en het bouillonblokje samen met 10 cl kokend water toe.
Roer goed door en breng aan de kook.
Laat de linzen uitlekken en veeg ze aan de saus toe.
Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen, breng op smaak met zout & peper.
Kook ondertussen de pasta.
Serveer de saus over de pasta.
Lekker met geraspte kaas en een frisse salade.

Bron: Peulvruchten Oogst No. 1

Terug