Limoenchutney

Limoenchutney

  • 4 à 5 limoenen
  • 12½ cl wijnazijn
  • 3 sjalotjes
  • 2 theel. geraspte gemberwortel
  • ½ kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 theel. komijn, (djinten)
  • 1 laurierblaadje
  • mespuntje cayennepeper
  • 250 g witte basterdsuiker

Borstel de limoenen schoon en snij ze in plakjes.
Pel en snipper de sjalotten.
Breek het kaneelstokje in stukken.
Breng plakjes limoen, gember, azijn en specerijen in een pan met net zo veel water aan de kook dat alles er net onder staat.
Laat met gesloten deksel ongeveer anderhalf uur zachtjes pruttelen.
Voeg tussentijds eventueel een scheutje water toe.
Neem de kruidnagels uit de pan en voeg de basterdsuiker toe.
Laat in enkele minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.
Kook 2 jampotjes uit en vul met hete chutney, sluit de potten met het deksel.

Serveersuggesties
Het voordeel van limoenen boven citroenen is dat ze geen pitjes bevatten.
De chutney kan natuurlijk ook met citroen worden gemaakt.
Reken in dat geval op 3 stuks en verwijder de pitten uit de plakjes.
Chutney is erg lekker als tegenhanger bij pittige gerechten, maar ook bij kip uit de oven of bij kaas.
Voor een iets zoete variant kunnen nog 4 eetlepels sultana’s worden toegevoegd.

Bron: Jacob
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug