Citroenwrongel, basisrecept

Lemon curd basisrecept

Citroenwrongel, basisrecept

  • 2 citroenen, sap en rasp
  • 125 g roomboter
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren

Rasp de citroenen en pers het sap uit.
Zet een vuurvaste kom op een pan met een laagje water erin op medium-laag vuur (au bain-marie).
Doe boter, suiker en citroenrasp in deze kom en roer het geheel tot de boter helemaal is gesmolten.
Roer dan ook het citroensap erdoor.
Haal de kom van het vuur, laat even afkoelen en klop ondertussen in een nieuwe kom de eieren los.
Giet een scheutje van het citroenmengsel bij je eieren en klop goed door.
Voeg dan alles bij elkaar in de vuurvaste kom, roer goed door elkaar en zet weer terug op de pan op medium-laag vuur.
Door de warmte van het water in de pan zal het mengsel langzaam dikker worden.
Dit duurt ongeveer een kwartier.
Blijf gedurende het kwartier regelmatig roeren tot het mengsel vla-dikte bereik en haal dan van het vuur om af te koelen.
Giet je lemon curd eventueel nog door een zeef als je geen citroenschil terug wilt proeven.
Als je de lemon curd in de koelkast zet zal ze nog flink opstijven.
Is ze daarna nog steeds niet stevig genoeg naar jouw wens?
Voeg er dan een blaadje gelatine aan toe (volg de instructies op het pakje).

Bewaren
In de koelkast kun je de lemon curd maximaal twee weken bewaren.
Als je het vacuĆ¼m trekt of invriest nog veel langer.

Bron: Zoetrecepten

Terug