Laksapasta

Laksapasta

  • 2 stokjes citroengras
  • 15 gember fijn
  • 1 kleine ui
  • 1 rode chilipeper met de zaden
  • 3 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. pruimenjam
  • 1 eetl. garnalenpasta
  • 1 eetl. suiker
  • zout
  • 1 eetl. kurkuma
  • 1 eetl. limoensap
  • bladeren van ½ bosje koriandergroen

Hak de malse binnenkant van de takjes citroengras fijn.
Schil en hak de gember fijn.
Hak de ui en chilipeper en de zaden.
Verhit des olie in een koekenpan, bak alles met de knoflook op matig vuur gedurende 2 minuten.
Pureer het mengsel met pruimenjam, garnalenpasta, suiker, zout, kurkuma en limoensap met een staafmixer.
Pluk bladeren van het koriandergroen, voeg toe, pureer opnieuw.
Giet de pasta in een glas en dek af met olie.
Na gebruik opnieuw bedekken met olie.
Resultaten in ca. 10 cl.
Houdbaarheid in de koelkast ca. 4 weken.
Gebruik het geopende glas binnen 2 weken.

Terug