Kruiden mierikswortelsaus

  • 3 eetl. witte mierikswortel uit een potje
  • 12½ cl zure room
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • 1 theel. grof zout
  • 1 theel. vers gemalen zwarte peper
  • 25 cl gekoelde slagroom
  • zout & peper
  • citroensap
  •  
    • 2 eetl. Provençaalse kruiden
  • oregano
  • rozemarijn
  • basilicum

Je maakt hem door de witte mierikswortel te mengen met de zure room, Provençaalse kruiden, citroensap, geraspte citroenschil, grof zout en vers gemalen zwarte peper.
Doe dit bij voorkeur in een glazen kom.
Klop de gekoelde slagroom lobbig en meng het voorzichtig met het mierikswortelmengsel.
Je kunt er eventueel naar smaak nog meer zout, peper en citroensap aan toevoegen.

Opmerking
De kruiden mierikswortelsaus is een echte traktatie bij rosbief of ribeye, steaks en gegrilde vis.
Deze saus is het lekkerst als je hem direct na bereiding gebruikt.

Bron: MijnReceptenboek.nl

Terug