Kormasaus met kokosmelk

30 cl saus

  • 3 eetl. olijfolie
  • ½ ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 0,15 g sargol saffraandraadjes
  • 100 g abrikozen, fijngehakt
  • 50 g amandelschaafsel
  • 2 dl romige kokosmelk
  • ½ kipbouillontablet
  • 1 dl water

Verhit de olie in een steelpan, en bak de ui samen met de knoflook.
Voeg de verkruimelde sargol saffraan toe.
Bak dit al roerende gedurende 5 minuten gedurende 5 minuten.
Voeg de abrikozen en het amandelschaafsel toe.
Bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
Schenk de kokosmelk en 1 dl heet water erbij en voeg de bouillontablet toe.
Blijf 5 min roeren totdat de saus dikker wordt en kook deze zachtjes nog enkele minuten door.
Heerlijk met kip of kalkoen!

Bron: Saffraan, het heilzame kruid

Terug