Koriander munt kokoschutney

Koriander munt kokoschutney

  • ¼ kop muntblaadjes
  • ¼ kop korianderblaadjes
  • 1 kop vers geraspte kokos
  • 2 groene pepers, in lengte doorgesneden
  • 1 eetl. geroosterde chana dal / kikkererwtenmeel
  • ¼ theel. komijn
  • zout naar smaak
  • 2 eetl. olie
  • ½ theel. mosterdzaad
  • 1 theel. split gram dal
  • iets hing / asafoetida / duivelsdrek
  • enkele curryblaadjes

Rooster de komijn zaadjes in een pan met iets olie.
Voeg blaadjes en peper toe, en sauteer enkele minuten.
Pureer met kokos, chana dal en voeg zout toe.
In een kleine pan de olie verwarmen.
Rooster de mosterdzaadjes tot ze knetteren.
Voeg split gram dal toe tot ze rood kleuren.
Voeg kerrieblaadjes en asafoetida toe en zet vuur uit.
Giet over de chutney en serveer.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug