voor 1 liter
|
|
Doe alle ingrediënten in een blender en pureer ze.
Doe een paar scheuten room, witte wijn en mayonaise in een kom, voeg de
puree toe, roer goed en voeg water toe, als de saus te sterk smaakt.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Roer alles goed om en zet het in de koelkast (wegens de hoge knoflookconcentratie, kunt u deze saus voor gebruik nog met mayonaise of yoghurt moeten verdunnen).
Variatie
"Onthoofd" een verse knoflookbol, giet er olijfolie over en in, zet de bol ± 20 minuten in de oven en lepel hem daarna uit.
Noot
Het oorspronkelijke recept bevat 20 tenen knoflook.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Meng dit alles door elkaar en laat het enige tijd staan.
Proef even en voeg zo nodig nog een voetje knoflook toe.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Doe de inhoud van de pot mayonaise in een flinke kom.
Pel de voet knoflook, pers de tenen boven de kom uit en meng goed.
Voeg de peterselie toe en roer tot de saus lekker smeuïg is.
Was de mayonaisepot om en doe de knoflooksaus erin terug.
Laat de pot voor het gebruik een nacht in de koelkast staan, zodat de
knoflook goed in de mayonaise kan trekken.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Pel de ui en de knoflook.
Rasp de ui en meng hem samen met de geperste knoflook en zout & peper door de mayonaise.
Meng de peterselie erdoor.
Klop de slagroom stijf en schep de room voorzichtig door het mayonaisemengsel.
Laat de saus in de koelkast 2 - 3 uur opstijven.
De saus is in de koelkast ± 1 week houdbaar.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Snipper de knoflook boven de kom van een vijzel en voeg zout & peper toe.
Plet en meng de bestanddelen.
Splits de eieren boven een andere kom en voeg de dooiers aan het knoflookmengsel toe.
Voeg onder voortdurend roeren de olijfolie toe tot een dikke smeuïge mayonaise is ontstaan.
Maak de saus af met het citroensap.
Voeg eventueel wat tabasco toe.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Vermeng in een kom de mayonaise, de zure room en de mosterd en voeg peper naar smaak toe.
Roer de ui door de saus.
Pel de knoflook en pers de tenen in de knoflookpers uit of snijd ze heel fijn.
Roer de knoflook door de saus.
Roer ook de peterselie erdoor.
Laat de saus een paar uur op een koele plaats intrekken.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Hak en snij de knoflook en kruiden rag fijn.
Pak een kom en doe daar de knoflookmayonaise, fritessaus en Griekse yoghurt in.
Meng daarna de rest van de poedertjes en kruiden toe en goed mengen.
Voeg dan de peper en zout naar wens toe, sommigen doen er suiker bij maar is niet nodig.
Bron: Wendy51
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl
|
|
Meng de mayonaise met water tot een gewenste hoeveelheid en sausdikte.
Doe hier iets zwarte peper bij en naar wens wat gesnipperde peterselie en geperste teentjes knoflook erbij.
Meng het geheel goed door elkaar (bij voorkeur met een mixer).
Bron: derksen1987
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl
|
|
Mix alle ingrediënten in een kommetje.