Kecapsaus - I

  • 1 theel. sambal
  • 1 eetl. gehakte uien
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • 2 eetl. kecap manis
  • 1 theel. azijn
  • olie

Wrijf in de vijzel de sambal met de uien en de knoflook tot een dikke brij en bak dit op in wat olie.
Roer er de kecap door met de azijn en wat zout.
Even laten doorkoken, op smaak afmaken.

Bron: Indisch kookboek


Ketjapsaus - II

Ketjapsaus

  • 1 middelgrote ui of 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theel. zout
  • 2 kemirienoten
  • ½ theel. laos
  • ½ theel. koenir
  • ½ theel. gemberpoeder
  • ½ theel. ketoembar
 
  • ½ theel. djinten
  • 3 eetl. slaolie
  • 1 eetl. asem-water
  • citroensap
  • 1 eetl. ketjap
  • 2 theel. goela djawa
  • 1 stukje sereh, 2 cm
  • 200 g santen of melk

De ui of de sjalotten en knoflook schoonmaken en snipperen en met de kruiden samen fruiten in slaolie (niet laten verkleuren).
Hierna ketjap, suiker, asem-water, enkele druppels citroensap en de santen of melk toevoegen.
Onder voondurend roeren het mengsel laten inkoken tot een dikke saus is verkregen.

Bron: Indische gerechten

Terug