Kaassaus - I

  • 30 g boter
  • 35 g bloem
  • ½ l melk
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • 50 g gemalen kaas

Bereid een béchamelsaus.
Door 50 gram gemalen kaas naar keuze toe te voegen, wordt de béchamelsaus een kaassaus.

Bron: Astrid Veltman


Kaassaus - II

Kaassaus

  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 75 cl melk
  • 250 g geraspte kaas
 
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Smelt 30 g boter in een pan en roer er de bloem door.
Laat de roux even opdrogen tot het een beetje naar koekjes ruikt.
Giet de melk bij de roux en roer tot een gladde, niet te dikke saus.
Roer de kaas door de saus en kruid met peper, zout, nootmuskaat en een klein beetje citroensap.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug