Kaas-paprikadip

  • 200 g smeerkaas
  • 60 g boter
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 2 eetl. gehakte bieslook
  • ½ eetl. melk of room
  • peper
  • zout
  • 2 - 3 theel. paprikapoeder
    • voor de garnering
  • gehakte bieslook
  • 1 fijngesneden uitje of peterselie

Maak een mengsel van de kaas en de boter.
Roer er geleidelijk de andere ingrediënten door en voeg tenslotte peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe.
Zet de kom liefst een hele nacht op een koele plaats, zodat de smaak van de kruiden er goed in kan trekken.
Leg er een stuk folie over om uitdrogen te voorkomen.
Doe de dipsaus in een ondiepe schaal en geef er verschillende soorten zoutjes bij.
Garneer de dip met de bieslook, ui of peterselie.

Bron: Astrid Veltman

Terug