Jachtsaus

Jachtsaus

  • 200 g champignons
  • paddestoelen naar keuze
  • 2 grote uien
  • 200 g spek, gerookt, doorregen, in blokjes gesneden
  • 2 bekers room
  • zout & peper

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Schil de uien en snijd ze in zeer fijne blokjes.
Bak het spek met de in blokjes gesneden uien in een koekenpan tot alles kleur krijgt.
Voeg de champignonplakken toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen op middelhoog vuur.
Voeg de room toe en laat sudderen tot de saus de gewenste consistentie heeft.
Breng op smaak met zout & peper.
De champignons kunnen ook vervangen of aangevuld worden door andere paddestoelen, zoals cantharellen, porcini (eekhoorntjesbrood).

De saus past goed bij veel vleesgerechten zoals schnitzel, gehaktballetjes, gehaktballetjes, gehaktbrood, enz.

Bron: NN

Terug