Honing-mosterdsaus

  • 3 dl krachtige kippen- of kalfsbouillon
  • 1 eidooier
  • 2 eetl. honingmosterd
  • 1 eetl. Dijon-mosterd
  • 1½ dl room
  • 1 takje tijm
  • enkele druppels citroensap

Breng de bouillon aan de kook, voeg het citroensap, de tijm en de Dijonmosterd toe.
Laat het op een zacht vuur 10 minuten trekken en giet de bouillon door een zeefje.
Klop de eidooier los met de room en 4 eetlepels warme bouillon.
Giet het mengsel, onder voortdurend roeren, bij de rest van de bouillon en laat, al roerend, binden.
Neem de pan van het vuur, roer de honingmosterd door de saus, breng op smaak met peper en zout en klop nog even goed door.
Serveer direct.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug