Honing-lavendel-tijmsaus

  • ½ liter jus de veau
  • ½ bosje tijm,
    gewassen, gedroogd zelfde hoeveelheid lavendel,
    bloemen en blaadjes
  • 5 sjalotten, gesnipperd
  • 2 eetl. acaciahoning,
    meer of minder naar smaak
  • 20 g boter
  • 30 g ijskoude boter in stukjes
  • peper en zout

Zweet de sjalot aan in 20 gram boter.
Voeg lavendel en tijm toe en bak even mee.
Blus af met de jus de veau en laat het geheel een half uur trekken op heel zacht vuur.
Zeef de saus en kook in tot de helft, voeg de honing toe en laat even goed oplossen.
Breng op smaak met peper en zout, monteer met de koude boter (staafmixer), nu niet meer verwarmen.
Als van de lavendel ook het houtige deel wordt gebruikt wordt de lavendelsmaak sterker.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug