Hongaarse lecso

Hongaarse lecso

  • 3 middelgrote uien
  • 50 g grookte spek
  • 4 eetl. olie
  • 2 eetl. rode paprikapoeder
  • 1 kg witte Hongaarse paprika's
  • 1½ theel. zout
  • 500 g kleine tomaten (geen vleestomaten)
  • beetje komeinzaad

Neem een grote braadpan waarin de lecso gelijkmatig gaar en onaangeroerd gebakken kan worden.
Snijd de ui en de paprika in ringen en de tomaten in partjes.
De olie in de pan doen, verhitten en het spek hierin aanbraden.
De uien toevoegen en fruiten tot ze lichtbruin zijn.
De pan van het vuur nemen en de inhoud al roerend met paprika bestrooien.
De witte paprikaringen en het zout toevoegen.
De deksel op de pan doen en het geheel 10 minuten zachtjes laten koken tot de paprika's uiteen vallen.
Dan de tomaten onder voorzichtig roeren toevoegen.
Zonder deksel het geheel zolang laten koken tot het water verdampt is.
Let op dat de lecso zacht moet zijn, maar mag niet zo lang koken dat er een soepachtige massa ontstaat.

Bron: Marijke Geurts

Terug