Hollandaisesaus Beddington

Een simpele Hollandaise die iedereen kan maken met een blender.

  • 1 dl water
  • 1 dl witte wijn
  • enkele gekneusde peperkorrels
  • een laurierblaadje
  • 1 theel. citroensap
  • 1 ei
  • 150 g boter
  • zout
    • bearnaise
  • fijngehakte dragonblaadjes
  • sjalotjes

Doe in een klein pannetje: water, witte wijn, peperkorrels en laurierblaadje.
Kook dit voor ongeveer de helft in.
Schenk door een zeefje in de mengbeker van de blender en voeg erde citroensap en ei toe.
Meng alles met de blender.
Smelt de boter in een pannetje op matig vuur.
Voeg voorzichtig, scheut voor scheut, de gesmolten boter toe aan de vloeistof in de mengbeker terwijl de blender blijft draaien.
Op smaak brengen met zout.
Om er een bearnaise van te maken kook je in eerste instantie ook nog fijngehakte dragonblaadjes en sjalotjes mee.
Je hoeft nooit meer als een gek te kloppen of au bain-marie te verwarmen en je hebt meteen een warme saus die niet schift.
Lekker bij biefstuk of vis.

Receptuur: Jean Beddington
Gepubliceerd in nl.culinair door: Tonny Leeflang - Wondergem

Terug