|
|
Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil in een aardewerk schaaltje.
Voeg de ui, de pepers, de tomaat en de koriander toe en prak het met een vork tot een vrij grove puree.
Breng op smaak met zout en limoensap.
Dit recept is uit 'De Mexicaanse keuken' van Rick Bayless.
Volgens hem is het belangrijk, de guacamole pas kort voor gebruik te maken.
|
|
Halveer de avocado's, haal de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
Prak vervolgens het vruchtvlees fijn met een vork.
Voeg citroensap, uitgeperst teentje knoflook en de crème fraîche erdoor.
Op smaak maken met een snufje zout, een beetje versgemalen peper en evt. een beetje chilipoeder.
Lekker als dip bij tortilla chips of een Mexicaans gerecht met tortilla's en bonen.
|
|
Verwijder de schil en de pit van de avocado's, snijd ze grof en doe ze met het citroensap in een mengkom.
Doe er de tomaten en groene peper bij en prak alles.
Voeg de overige ingrediënten toe, roer alles goed door elkaar en maak de guacamole smaak af.
De saus kan dienen als bijgerecht of bij de borrel met tortilla chips op rauwe groenten.
Dit is een Mexicaans gerecht en kan niet al te lang van te voren worden klaar gemaakt omdat de avocado's bruin worden.
|
|
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden, wip de pitten eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Maak het vruchtvlees fijn met een vork.*
Meng er de geraspte ui, het limoensap en ruim gerookt zout door.
Breng de guacamole op smaak met gemalen cayennepeper.
Snijd de koriander heel fijn, bewaar een paar blaadjes voor garnering.
Roer als laatste de koriander door de guacamole.
*Avocado fijnmalen in de keukenmachine kan een muffe smaak veroorzaken.