Groene pesto

Groene pesto

  • 40 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 flinke handen verse basilicumblaadjes
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • ca. 15 eetl. extra vierge olijfolie
  • extra nodig: staafmixer (of keukenmachine)

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en doe ze in een hoge kom.
Snijd het teentje knoflook in stukjes en doe dit bij de pijnboompitten.
Hak de pijnboompitten en de knoflook met de staafmixer tot een pasta.
Voeg de basilicumblaadjes en de helft van de olijfolie toe en pureer met de staafmixer.
Doe de geraspte kaas erbij en pureer opnieuw.
Voeg nu in gedeeltes de rest van de olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Bron: LoveMyFood

Terug