Gembersaus bij kip

  • 2 eetl. neutrale olie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 4 dessertlepels gembersiroop
  • 2 theel. geraspte verse gemberwortel
  • 13 cl Noilly Prat
  • 10 cl kippenbouillon
  • 6 bolletjes stemgember, fijngesneden
  • 2 eetl. volle yoghurt
  • 4 bosuitjes, schuin in smalle ringetjes gesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verhit de olie in een middelgrote pan, smoor ui en knoflook in circa 5 minuten glazig.
Voeg geraspte gember toe en bak alles nog 5 minuten.
Voeg stemgember, gembersiroop, bouillon en Noilly Prat toe, roer goed en laat de saus borrelend inkoken tot hij stroperig wordt.
Roer van het vuur de yoghurt door de saus en breng op smaak met zout & peper, roer tenslotte de bosuitjes erdoor.
Bij gebruik van bouillon van een blokje geen extra zout toevoegen.
Je kunt er ook nog stukjes peer of perzik door doen.

Suggestie
Doodgewone kropsla met een ouderwets boter/slasausje, zachtgekookte eitjes en een sjalotje.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug