Gedroogde vischutney

Gedroogde vischutney

  • 250 g goede kwaliteit gedroogde vis
  • 2 kopjes geraspte kokos
  • 6 sjalotjes gehakt
  • 2 theel. gehakte gember
  • 10 gedroogde rode pepers
  • pitloze tamarinde
  • kerrieblaadjes
  • zout
  • olie

Week de gedroogde vis in het water gedurende een half uur.
Droog de vis af.
Verhit ongeveer 4 theelepels olie in een wok en bak deze vissen tot ze een goudbruine kleur.
Houd apart.
Voeg nu rest van de ingrediënten in de olie en bak ze tot de kokosnoot goudbruin van kleur is.
Indien nodig een beetje olie toevoegen.
Verwijder de ingrediënten en laat afkoelen.
Maal de gebakken gedroogde vis en de andere ingrediënten en maal het tot een grof korrelige massa.
Deze chutney is een uitstekende begeleiding voor rijst.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug