Frisse dipsaus - I

  • 200 g Umer
  • 3 tenen knoflook
  • ¼ komkommer, grofgeraspt (uitgelekt)
  • 1 eetl. munt versgehakt
  • zout
  • peper

Meng de ingrediënten.

Lekker met gebroken pappadums.

Bron: Astrid Veltman


Frisse dipsaus - II

  • 2 dl Griekse yoghurt
  • 200 g aubergine, gepureerd vruchtvlees
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. sesamzaad

Vermeng de ingrediënten.

Lekker met superchips.

Bron: Astrid Veltman


Frisse dipsaus - III

  • 1 rijpe avocado
  • het sap van ½ citroen
  • ¼ rode paprika, gehakt
  • 1 dl zure room
  • 1 eetl. koriander gehakt
  • 1 theel. korianderzaad, gemalen
  • zout
  • cayennepeper

Vermeng de ingrediënten.

Lekker met nachocheese-chips.

Bron: Astrid Veltman


Frisse dipsaus - IV

  • ½ blik tomaatstukjes (nog fijner gehakt)
  • 2 eetl. olijfolie
  • ¼ groene paprika, fijngehakt
  • 2 eetl. pijnboompitten, gehakt

Meng de ingrediënten.

Lekker met geroosterd knoflookstokbrood.

Bron: Astrid Veltman


Frisse dipsaus - V

  • ½ l blik kikkererwten, gepureerd
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetl. sesamzaad
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Meng de ingrediënten tot een smeuïge massa en voeg naar smaak zout & peper toe.

Lekker met gescheurde shoarmabroodjes.

Bron: Astrid Veltman


Frisse dipsaus - VI

  • 1 pot dunne pindasaus, koud
  • 1 dl kokosmelk (blik)
  • ¼ komkommer, geraspt (uitgelekt)
  • sambal
  • zout

Vermeng de ingrediënten.

Lekker met kroepoek of emping.

Bron: Astrid Veltman


Frisse dipsaus -VII

  • 2 dl volle yoghurt
  • ½ dl mayonaise
  • 1 eetl. bieslook
  • 1 eetl. peterselie
  • 1 eetl. kervel
  • 1 eetl. dragon

Meng de ingrediënten.

Lekker met paprikachips.

Bron: Astrid Veltman


Frisse dipsaus - VIII

  • 150 g blauwe kaas (Castello)
  • 1 dl zure room
  • een snufje cayennepeper
  • 75 g walnoten, gehakt

Vermeng de ingrediënten.

Lekker met watercrackers of matzes (gebroken).

Bron: Astrid Veltman

Terug