Frisse dipsaus - I
- 200 g Umer
- 3 tenen knoflook
- ¼ komkommer, grofgeraspt (uitgelekt)
|
- 1 eetl. munt versgehakt
- zout
- peper
|
Meng de ingrediënten.
Lekker met gebroken pappadums.
Bron: Astrid Veltman
Frisse dipsaus - II
- 2 dl Griekse yoghurt
- 200 g aubergine, gepureerd vruchtvlees
- 2 tenen knoflook
|
- 2 eetl. olijfolie
- 3 eetl. sesamzaad
|
Vermeng de ingrediënten.
Lekker met superchips.
Bron: Astrid Veltman
Frisse dipsaus - III
- 1 rijpe avocado
- het sap van ½ citroen
- ¼ rode paprika, gehakt
- 1 dl zure room
|
- 1 eetl. koriander gehakt
- 1 theel. korianderzaad, gemalen
- zout
- cayennepeper
|
Vermeng de ingrediënten.
Lekker met nachocheese-chips.
Bron: Astrid Veltman
Frisse dipsaus - IV
- ½ blik tomaatstukjes (nog fijner gehakt)
- 2 eetl. olijfolie
|
- ¼ groene paprika, fijngehakt
- 2 eetl. pijnboompitten, gehakt
|
Meng de ingrediënten.
Lekker met geroosterd knoflookstokbrood.
Bron: Astrid Veltman
Frisse dipsaus - V
- ½ l blik kikkererwten, gepureerd
- 2 tenen knoflook
- 4 eetl. sesamzaad
|
|
Meng de ingrediënten tot een smeuïge massa en voeg naar smaak zout & peper toe.
Lekker met gescheurde shoarmabroodjes.
Bron: Astrid Veltman
Frisse dipsaus - VI
- 1 pot dunne pindasaus, koud
- 1 dl kokosmelk (blik)
- ¼ komkommer, geraspt (uitgelekt)
|
|
Vermeng de ingrediënten.
Lekker met kroepoek of emping.
Bron: Astrid Veltman
Frisse dipsaus -VII
- 2 dl volle yoghurt
- ½ dl mayonaise
- 1 eetl. bieslook
|
- 1 eetl. peterselie
- 1 eetl. kervel
- 1 eetl. dragon
|
Meng de ingrediënten.
Lekker met paprikachips.
Bron: Astrid Veltman
Frisse dipsaus - VIII
- 150 g blauwe kaas (Castello)
- 1 dl zure room
|
- een snufje cayennepeper
- 75 g walnoten, gehakt
|
Vermeng de ingrediënten.
Lekker met watercrackers of matzes (gebroken).
Bron: Astrid Veltman