Franse kaassaus

sauce Mornay

  • 30 g boter
  • 25 g bloem, gezeefd
  • 35 - 40 cl melk
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 eierdooier
  • 4 - 5 eetl. room
  • zout
  • witte peper uit de molen
  • Worcestershiresaus

Maak een blonde roux en maak er door het toevoegen van lauwwarme melk een gladde saus van.
Laat de saus gedurende 5 minuten onder voortdurend roeren zachtjes doorkoken en los er vervolgens al roerend de kaas in op.
Doe de eierdooier samen met de room in een kommetje en roer alles goed door.
Voeg er vervolgens 4 tot 5 eetlepels hete saus aan toe.
Roer alles nogmaals door en schenk het mengsel daarna bij de saus.
Roer de saus goed door en neem het pannetje van het vuur.
Blijf nog 1 minuut in de saus roeren.
Proef de saus en voeg naar smaak wat zout, peper uit de molen en enkele druppels Worcestershiresaus toe.

Terug