Franse dressing

  • 2 eetl. azijn
  • een theel. zout
  • een theel. mosterd
  • peper
  • 4 eetl. olie
    • eventueel
  • balsamicoazijn
  • een beetje knoflook
  • een gesnipperd lente-uitje
  • een eetl. gembernat

Doe azijn in een kommetje en los daarin het zout op.
Doe er peper bij (liefst uit de molen) en los er de mosterd in op.
Doe er dan de olie bij.
Klop flink met een kleine garde of met een lepel, tot de saus licht bindt.
Dit sausje kunt variâren door verschillende soorten azijn te gebruiken

(Balsamicoazijn is erg lekker) of verschillende soorten olie (bijv. olijfolie).
U kunt er ook een beetje knoflook of een gesnipperd lente-uitje door doen.
Een zoetere dressing krijgt u door in het bovenstaande recept de mosterd weg te laten en er in plaats daarvan gembernat bij te doen.

Bron: Astrid Veltman

Terug