Frankfurter groene saus

Frankfurter groene saus

  • 1 kleine ui
  • 3 eieren
  • 2 eetl. azijn of citroensap
  • 2 eetl. olie
  • 1 theel. scherpe mosterd
  • ¼ l crème fraîche of zure room
  • 150 g yoghurt
  • 1 snuifje suiker
  • peper & zout
    • 100 g verse kruiden
  • peterselie
  • kervel
  • tuinkers
  • zuring
  • pimpernel
  • bernagie, komkommerkruid
  • bieslook

Was en laat kruiden uitlekken.
Kook de eieren hard, schil en verwijder de eidooiers.
Roer de eidooier met mosterd en olie tot een gladde massa en voeg yoghurt en zure room toe.
Hak de eiwitten, kruiden en uien zeer fijn en roer ze door de saus.
Breng op smaak met azijn, mosterd, zout, peper en eventueel suiker.
Plaats op een koele plaats voor een uur en laat toe te trekken.

Wat kan er nog meer aan de groene saus worden toegevoegd?
Een caloriearme groene saus bestaat uit magere kwark en yoghurt of melk en bevat geen olie.

Variaties
Dille, citroenmelisse, dragon en andere kruiden. Knoflook kan ook.
Madeliefjes, primula's, bieslook of bernagiebloemen zijn geschikt voor decoratie.

Bron: kraut & rüben

Terug