Schuimige frambozensaus

  • 4 eieren
  • 75 - 85 g witte hasterdsuiker
  • 30 cl frambozesap, ongezoet

Breek de eieren in een kom en doe de suiker erbij.
Vervolgens klop je het geheel tot een romige massa is ontstaan.
Voeg daarna al kloppend de helft van het frambozesap toe.
Plaats de kom in een pan waarin water tegen de kook aan wordt gehouden en ga door met kloppen tot je voelt dat de saus begint te binden.
Voeg er vanaf dat moment de rest van het frambozesap eetlepel voor eetlepel bij en ga door met kloppen tot het in de saus is opgenomen.
Neem dan de kom uit de pan met water en blijf nog 1 minuut kloppen.
De schuimige frambozensaus kan zowel warm als koud worden opgediend.
Wanneer je de saus koud opdient moet je hem tijdens het afkoelen van tijd tot tijd flink opkloppen omdat hij anders veel van zijn schuimigheid verliest.

Tip
Op dezelfde wijze als de frambozensaus kan je ook sauzen maken met andere vruchtensappen, bijvoorbeeld sinaasappelsap, grapefruitsap, kersensap, aardbeiensap, perziksap, abrikozensap en het sap van appelen of peren.
Je kan de smaak van de saus verrijken door 3 tot 4 eetlepels vruchtensap te vervangen door een likeur die op basis van dezelfde vrucht is bereid.

Terug