Fonduesaus met cocktailvruchten

  • mayonaise
    (afhankelijk van de gewenste hoeveelheid saus)
  • kerrie
    (royaal, maar niet teveel; de smaak moet eerst doortrekken)
  • een klein blikje cocktailfruit

Laat het fruit goed uitlekken in een zeef of vergiet en vang het sap in een bakje op.
Doe de gewenste hoeveelheid mayonaise in een kom of schaaltje en roer er de kerrie door.
Knijp, als de vruchten zijn uitgelekt, met de handen het laatste sap er nog een beetje uit, maar maak er geen moes van.
Snijd nu de vruchten fijn en vermeng de gewenste hoeveelheid met de mayonaise.
Als de saus te dik is, kunt u deze soepel maken door een beetje van het sap of een scheutje sherry toe te voegen.
Zet een saus waarin u kruiden en mayonaise heeft verwerkt, nooit in de koelkast.
De smaak van de kruiden zal dan niet tot ontwikkeling komen.

Bron: Astrid Veltman

Terug