Eenvoudige cocktailsaus - I

  • 1 deel mayonaise
  • 2 delen tomatenketchup
  • citroensap
  • enkele eetl. slagroom (luchtig geklopt)

Vermeng de mayonaise met de tomatenketchup.
Voeg hier enkele druppels citroensap bij.
Roer het geheel goed door en schep er luchtig enkele lepels slagroom door.
Voor degenen die te dik dreigen te worden, kunt u de helft van de mayonaise door (volle) yoghurt vervangen.

Opmerking
Deze saus is zeer geschikt als finish over een vis- c.q. zalmsalade of bij een garnalencocktail en is voor de liefhebbers ervan fijn op smaak te brengen met whisky, cognac of sherry.
De hoeveelheden hangen af van de persoonlijke smaak, teveel ervan benadeelt de smaak van de saus en vaak ook het gerecht.

Bron: Astrid Veltman


Cocktailsaus - II

  • mayonaise
  • whiskey
  • tomatenketchup, of tomatenpuree
  • evt. mierikswortel

Deze cocktailsaus is een bereiding van mayonaise met whiskey, tomatenketchup of tomatenpuree. Je kan er ook nog mierikswortel geraspt aan toevoegen.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug