Dikke salsa

Dikke salsa

  • 1 Serrano chilipeper, of jalapeƱo, zaden verwijderd, fijngehakt
  • 6 tomaten, in dobbelsteentjes gesneden
  • 1 zoete ui, gesnipperd
  • 3 groene bosuien, dun gesneden, groene toppen inbegrepen
  • 3 cl koriander, fijngehakt
  • ¼ theel. komijnpoeder
  • ½ theel. chilipoeder
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • ¼ theel. knoflookpoeder
  • 8 g tomatensaus, in blik
  • 4 g groene chiles, in blik, gehakt
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • zout & peper naar smaak

Doe alle ingrediƫnten in een grote kom en meng goed.
Proef op zout en peper en plaats in een luchtdichte bak in de koelkast gedurende minstens 2 uur om de smaken goed te laten mengen.
Hoe meer je het laat rusten, hoe beter de smaak en textuur wordt.
Serveer in een middelgrote kom en versier met verse koriander.

Lekker met maischips!

Bron: Peggy Trowbridge Filippone
Gepubliceerd door: The Spruce Eats

Terug