Dadelchutney

Dadelchutney

  • ½ kilo dadels na het verwijderen van de zaden
  • 2 theel. geraspte gember
  • ¼ kop rozijnen
  • ¼ kop gepelde amandelen
  • ¼ theel. gemalen kaneel
  • ¼ theel. rode chilipoeder
  • 4 kruidnagels
  • 4 kardemom
  • 2 kopjes azijn
  • zout
  • suiker

Pureer de dadels in een keukenmachine.
Zet dadelpuree, gember, gemalen kruiden, zout, chilipoeder en azijn in een pan en bak tot de dadels gaar zijn.
Voeg suiker aan het mengsel toe en kook tot het mengsel is ingedikt en het water geabsorbeerd.
Haal het mengsel van het vuur en voeg de geblancheerde amandelen en rozijnen toe en meng goed.
Giet de chutney in een schone luchtdichte glazen pot.
Een maand te bewaren.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug