Cranberrysaus

Cranberrysaus

  • 350 g cranberries
  • 250 g kristalsuiker
  • 15 cl water of vruchtensap

Meng de ingrediƫnten bij elkaar in een sauspan.
Kook het samen ongeveer 15 minuten.
De saus moet in de pan al dikker worden.
Haal de saus van het vuur af zodra het in de pan al dik is.
Giet de saus in uitgekookte of in sodawater geweekte potjes.
Doe de potten zo vol mogelijk zonder dat ze overlopen.
Draai de deksel erop en zet de potten op de kop op de deksel.
De eigen voorraad cranberrysaus is klaar.

Tips
Cranberrysaus is voor Amerikanen onlosmakelijk verbonden met het Thanksgiving diner. Traditioneel eet je deze saus dan bij een kalkoen uit de oven. De fris zure kruidige smaak combineert goed bij zacht vlees zoals kalkoen, varkensvlees maar ook de sterkere smaak van wild.
Klassiek is natuurlijk de combinatie van cranberrysaus bij kalkoen en kip. Deze saus is dus lekker bij wit vlees. Ook bij wild zoals ree, hert, wild zwijn en eend past cranberrysaus uitstekend. Doe de saus ook eens over vla of over pudding. Ook over zoete pannekoeken of drie in de pan is dit heerlijk!
Koop na kerst voor een spotprijs cranberries en maak voor jezelf een lekkere voorraad cranberrysaus.
Dan kun je weer een heel jaar vooruit. šŸ˜ƒ

Bron: Okke Amerongen - Cranberries

Terug