Cranberrydressing

Cranberrydressing

  • 30 g cranberries
  • 5 cl water
  • ½ theel. honing
  • snufje zout
  • 1 eetl. olijfolie

Kook de cranberries op laag vuur met het water tot de besjes barsten en gaar zijn.
Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Giet de besjes af door een fijne stalen zeef en vang het vocht op in een kom.
Druk de besjes met de bolle kant van een pollepel door de zeef.
Roer nu in de kom het vocht met de cranberrypulp, honing, olijfolie en een snufje zout tot een stevig dressing.
Versier nu een salade naar keuze met deze lekkere dressing.

Opmerking
Via Tertia van Vegatopia ontving ik de tip dat ze een heerlijke dressing gemaakt had voor Fattoush. Fattoush is salade van oud pitabrood en groenten die op smaak gebracht wordt met Sumac, gemalen poeder van een zure bes. Haar variant is gemaakt met een andere fris zure bes: de cranberry. Met een heerlijk resultaat. Bedankt voor de tip!

Bron: Okke Amerongen - Cranberries

Terug