Cocktailsaus - I

  • mayonaise
  • whiskey
  • tomatenketchup, of tomatenpuree
  • evt. mierikswortel

Deze cocktailsaus is een bereiding van mayonaise met whiskey, tomatenketchup of tomatenpuree. Je kan er ook nog mierikswortel geraspt aan toevoegen.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij


Cocktailsaus - II

  • 25 cl chilisaus
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. Worcestershiresaus
  • 1 theel. hete saus
  • 1 theel. suiker
  • 2 theel. gedroogde uivlokken
 
  • 1 eetl. selderij, in dobbelstenen
  • 2 eetl. mierikswortel
  • 1 theel. verse dragon, fijngehakt of
    ½ theel. gedroogd
  • 1 snuifje selderijzaad

Meng alle ingrediënten in een kleine mengkom en roer het goed door elkaar.
Koel, afgedekt, 2 à 3 uur of een nacht voor het serveren.

Bron: Wayne Boatwright in rec.food.cooking


Cocktailsaus - III

Cocktailsaus

  • 4 eetl. mayonaise
  • 10 cl slagroom
  • 1 eetl. ketchup
  • 2 theel. azijn
 
  • paar druppels tabasco
  • snuf paprikapoeder
  • peper & zout
  • optioneel: scheutje whisky

Klop met een garde of mixer de slagroom ietsjes stijf.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en klop er doorheen.
Proef of de cocktailsaus goed op smaak is.
Wil je hem iets pittiger dan kun je wat tabasco toevoegen en wil je hem iets zuurder wat azijn.

Bron: Leuke Recepten

Terug