Cider-karamelsaus

Cider-karamelsaus

  • 12½ cl appelsap
  • 50 cl cider
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 50 g zachte boter
  • 1 eetl. maizena

Breng in een steelpan appelsap en cider aan de kook, draai de warmte bron laag en kook het vocht ongeveer een derde in.
Doe de suiker in een andere pan.
Pers de citroen uit en voeg het sap en 2 eetlepels water toe.
Breng het langzaam aan de kook tot de suiker smelt, roer om en draai de warmtebron iets hoger en laat alles koken tot de suiker begint te kleuren.
Voeg het ingekookte appelsap/cidermengsel toe en klop er de boter door.
Laat kort doorkoken.
Maak de maizena aan en bind hiermee de saus.

Tips
De saus is heerlijk bij een fruitsalade, pannenkoeken, of over ijs of bij warme appeltaartjes of strudel. Kies bij voorkeur voor appelsap uit de fles en niet uit een pak. Cider is in verschillende soorten en kwaliteiten leverbaar van zoet tot droog. Dat kan uitmaken in de smaak van de saus. Wie van zoet houdt, kiest voor de zoete (doux) kwaliteit.

Bron: Jacob
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug