Chutney

  • 4 mango’s
  • 2 uien
  • 200 g verse gember
  • 6 tomaten
  • 250 g sultana rozijnen
  • 2 grote appels
  • 1 rode peper
  • 40 cl natuurazijn
  • 2 eetl. mosterdzaad
  • 1 theel. cayenne peper
  • 250 g bruine basterdsuiker

Schil de mango’s, uien en de gember.
Snijd de tomaten, mango’s, appels en uien in blokjes.
Snijd de peper in tweeën en snijd de gember in stukken.
Was de sultana’s, eventueel wellen.
Doe alle ingredíënten in een pan met een dikke bodum.
Zet het op een matig vuur, tot het kookt, daarna op een zacht vuur verder laten pruttelen.
Af en toe roeren.
Als alle ingrediënten zacht zijn en de vloeistof is ingedikt is de chutney klaar.
Verwijder eventueel de gember.
Spoel een aantal weckpotten met kokend water en vul zet met de chutney.
Sluit ze direct.
Je kunt dit maanden goed houden in de koelkast.
Wel steeds uitscheppen met een schone lepel.

Bron: NN

Terug