Choronsaus

Choronsaus

  • 20 cl droge, witte wijn
  • 20 cl dragonazijn
  • 2 sjalotjes
  • 4 eetl. fijngehakte dragon
  • 2 blaadjes laurier
  • 5 eidooiers
  • 50 g boter, gesmolten
  • 1 eetl. fijngehakte kervel
  • 1 eetl. tomatenpuree

Snipper de sjalotten fijn.
Kook de witte wijn met de dragonazijn, sjalotten, dragon, laurier en een snuifje zout tot een derde in op een zacht vuur.
Giet door een zeef.
Voeg de eierdooiers één voor één toe en klop op au bain-marie tot de saus begint in te dikken.
Verwarm de tomatenpuree 30 seconden in de microgolfoven met een scheutje water, roer los en voeg toe.
Voeg nu druppelsgewijs en onder voortdurend kloppen de gesmolten boter toe.
Werk af met de kervel.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug