Chinese zoetzure saus - I

  • 2 dl ananassap
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 eetl. suiker
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. olie
  • 2½ cm gemberwortel
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 eetl. maizena
  • chilisaus
  • droge sherry

Roer het ananassap, de tomatenpuree, de ketchup, de azijn, het citroensap en de sojasaus door elkaar.
Verhit de olie in een wok en roerbak de fijngehakte gember en de knoflook kort.
Schenk de saus erbij en breng aan de kook.
Maak de maizena met water aan en bind de saus hiermee.
Breng de saus op smaak met een scheutje sherry en wat chilisaus.

Bron: Astrid Veltman


Chinese zoetzure saus - II

  • 5 eetl. keukenstroop
  • 4 eetl. azijn
  • 1 eetl. ketjap
  • 1 dl water
  • 1 klein blikje ananas
  • 2 eetl. maizena
  • 2 eetl. water
  • 5 bolletjes gember

Smelt op een zacht vuurtje de stroop en voeg de azijn, ketjap, water en het sap van het blikje ananas toe.
Voeg 2 eetlepel water toe aan de maizena, roer dit glad en voeg het toe aan de saus.
Breng de saus aan de kook.
Voeg de fijngesneden gember en ananasstukjes (van 2 ananasschijven) toe.

Lekker bij allerlei ori├źntaalse gerechten.

Bron: ┬ę Janneke's Receptenpagina

Terug