Chimichurri - I

  • 2¼ dl olijfolie
  • 4 eetl. rode wijnazijn
  • ½ rode + ½ groene paprika in kleine blokjes
  • 1 grote fijngesneden ui
  • 2 fijngesneden teenijes knoflook
  • 4 eetl. gehakte peterselie
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • versgemalen peper en zout

Maak de chimichurri door de olijfolie te mengen met de rode wijnazijn, ui, knoflook, peterselie, oregano, chilipoeder, peper en zout.
Laat het mengsel 20 minuten op kamertemperatuur rusten, de smaken zullen dan goed ontwikkelen.

Bron: Spar Succes recepten


Chimichurri - II

Chimichurri

  • 35 g peterselie blaadjes, grof gehakt
  • 35 g koriander blaadjes, grof gehakt
  • 1 lente-uitje fijngesneden
  • 1 rode chilipeper fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
 
  • 6 cl olijfolie
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 2 theel. gemalen zwarte peper
  • 1 theel. gedroogde oregano

Meng alle ingrediƫnten in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe.
Voeg als je de saus te droog vindt nog wat olijfolie toe.
Schep eventueel in een afsluitbare pot.

Tips
Chimichurri is heerlijk bij gegrild vlees. Maar bijvoorbeeld ook bij ongemarineerde kip. Heb je wat over? Meng het dan de volgende dag door een groene salade.

Bron: Vlees.nl

Terug