Champignonroomsaus - I

  • 500 g kleine champignons
  • 30 cl crème fraîche
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • versgemalen peper
  • klontje boter
  • Italiaanse kruiden

Gebruik een pan met dikke bodem.
Snipper sjalotjes en knoflook.
Snijd van de champignons de onderzijde van de steeltjes, haal de rest van de steeltjes uit de hoedjes (hoedjes heel laten).
Snijd de steeltjes in stukjes en fruit sjalotjes, knoflook en champignonstukjes.
Voeg de hoedjes en Italiaanse kruiden toe, verkruimel de bouillonblokjes en voeg deze ook toe, en bak dit gedurende enkele minuten onder voortdurend roeren.
Vuur zacht, crème fraîche toevoegen en goed mengen.
Op heel zacht voor onder regelmatig roeren doorwarmen.
Op smaak brengen met versgemalen peper.

Opmerking
Lekker bij vlees (goed stuk, op de grilplaat van de skottel) maar ook bij pasta.

Bron: PM3 Receptensite


Champignonroomsaus - II

  • 500 g champignons
  • 25 cl slagroom
  • 1 bouillonblokje
  • 50 g boter
  • versgemalen peper

Het kan echt niet gemakkelijker.
Maak de champignons schoon, steeltje eraf en in plakjes.
Boter in een hapjespan uitbruisen, schijfjes champignon erin en al roeren bakken (middelhoog vuur) tot ze slinken en vocht eruit komt.
Bouillonblokje verkruimelen en toevoegen. slagroom toevoegen en op laag vuur smaken laten mengen.
Op smaak brengen met grof gemalen verse peper.

Lekker bij een varkenshaasje of een biefstukje, maar ook als vegetarische saus bij een pastamaaltijd.

Bron: PM3 Receptensite

Terug