Caribische Salsa

  • 1 kleine ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 5 eetl. zonnebloemolie
  • 2 hele verse eierdooiers
  • 1 theel. middelscherpe mosterd
  • zout
  • 1 mespuntje suiker
  • 1 - 2 eetl. limoensap (of eventueel citroensap)
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. rum
  • cayennepeper
  • ½ dunne stang bleekselderij

Bij de bereiding is het belangrijk dat alle ingrediënten voor de eierdooiercrème kamertemperatuur hebben, omdat anders de crème zou kunnen stollen.
Ui schillen en fijn hakken.
Paprika's schillen, in vieren delen en schoonmaken.
In repen snijden.
In een pan 1 eetlepel olie verhitten, ui en paprika hierin 3 minuten licht fruiten, laten afkoelen en fijn pureren.
Intussen de eierdooiers met mosterd en 1 snufje zout verroeren.
Lepel voor lepel de resterende 4 eetlepels olie doorroeren.
Eierdooiercrème met suiker en 1 eetlepel limoensap op smaak brengen.
De groentepuree door de eierdooiercrème roeren.
Tomatenketchup en rum toevoegen.
De dip met zout, cayennepeper en eventueel resterend limoensap op smaak brengen.
Bleekselderij wassen, een beetje groen apart houden.
Selderij in kleine blokjes of reepjes snijden en losjes doorroeren.
Met selderijgroen garneren.

Terug