Broodsaus

  • 1 geschilde en in vieren gesneden ui
  • 4 dl melk
  • 4 zwarte peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 100 g vers witbroodkruim
  • 25 g boter
  • een snufje zout

Doe de ui, de melk en de kruiden in een pannetje en breng dit aan de kook.
Neem de pan van het vuur, doe er een deksel op en laat het geheel zo 20 minuten staan, zodat de smaak van de kruiden er goed intrekt.
Zeef de saus en schenk haar in een schone pan terug.
Doe er het broodkruim, de boter en zout naar smaak bij en laat de saus, voortdurend roerend, zachtjes weer warm worden.
Breng de saus naar wens nog verder op smaak met wat peper en zout.

Opmerking
Broodsaus is een traditionele saus bij gebraden kalkoen, fazant of kip.
Als u een sterkere uiensmaak wilt, moet u de ui tot vlak voor het serveren in de saus laten.

Bron: Astrid Veltman

Terug