Béarnaise-mayonaise saus

  • 1 tot 2 gesnipperd sjalotje
  • 1 theel. grof gemalen zwarte peperkorrels
  • 12½ cl witte wijn
  • 3 eetl. witte wijnazijn
  • 25 cl gezouten water
  • 3 à 4 takjes dragon
  • 30 cl mayonaise
  • peper & zout

Breng het sjalotje, gemalen peperkorrels, witte wijn en witte wijnazijn aan de kook.
Laat het zo’n 8 minuten pruttelen.
Doe het mengsel over in een kom en laat het afkoelen.
Breng intussen het gezouten water aan de kook en blancheer hierin 10 minuten lang de takjes dragon.
Dep de dragon droog met keukenpapier en voeg ze toe aan del mayonaise.
Roer vervolgens het (afgekoelde!) wijnmengsel hier doorheen.
Breng het verder op smaak met peper en zout.

Opmerkingen
Je kunt dit mengsel afgedekt vijf dagen in de koelkast bewaren.
Deze béarnaise-mayonaise saus smaakt erg goed bij gegrild rundvlees.

Bron: MijnReceptenboek.nl

Terug