Barbecue-marinade met Maestrichter stroop

  • 3 eetl. Maestrichter stroop
  • 3 eetl. wijnazijn
  • 1 theel. tijm
  • kerrie
  • knoflookpoeder
  • koriander
  • peper
  • zout
  • 1 theel. tomatenketchup
  • 1 theel. zonnebloemolie

Vermeng de Maestrichter stroop en de wijnazijn en voeg er achtereenvolgens de overige ingrediënten en 2 dl water aan toe.
Laat de saus 8 minuten op zacht vuur koken en vervolgens geheel afkoelen.
Leg het barbecuevlees een dag in deze marinade (door de marinade wordt het vlees sneller bruin).
Laat het vlees na het aanbraden onder aluminiumfolie gaar worden.

Maestrichter stroop is overal in Nederland verkrijgbaar van het merk Frutesse (licht groene pot).
De tomatenketchup is het lekkerste zonder verdere ingrediënten.

Bron: Astrid Veltman

Terug