Bananenchutney

Bananenchutney

  • 10 bananen
  • 250 g ontpitte dadels
  • 125 g rozijnen zonder pit
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • ruim ½ l azijn
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. gemalen piment
  • 1 theel. zout

Breng de azijn aan de kook met de suiker, het zout, de piment en de gemberpoeder.
Snijd of mix de bananen fijn en snijd de dadels klein.
Rasp de schil van de citroen en sinaasappel.
Doe banaan, dadels, rozijnen, citroens- en sinaasappelschil en de sappen van de citroen en sinaasappel in een pan met een dikke bodem.
Giet de gezoete kruidige, hete azijn bij de bananenmassa.
Breng onder roeren met de houten lepel alles samen weer langzaam aan de kook.
Laat de massa, onder voortdurend roeren, zachtjes koken tot de chutney goed en dik is.
Doe de chutney over in warme schone potjes, laten afkoelen en de potjes afsluiten.

Bron: Kirsten
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug