Babi satéssaus

  • 100 g gebakken uitjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 eetl. pindakaas
  • 4 eetl. ketjap
  • 3 eetl. stroop
  • ½ citroen
  • vloeibare aroma, maggi
  • olie

Knoflook fijnsnijden en bakken in iets olie.
Gebakken knoflook en gebakken uitjes heel fijn maken in een vijzel
Voeg de pindakaas, ketjap, stroop, maggie en citroensap naar smaak toe: de saus moet zoetzuur van smaak zijn, niet te zuur.
Schenk er nu, beetje bij beetje, heet water bij: de uien gaan zwellen en daardoor wordt de saus dikker.
Voeg net zoveel water toe, tot de saus goed schenkbaar is.
Als er veel water bij moet, voeg dan ook extra smaakstoffen toe: pindakaas, ketjap, stroop, maggi en citroensap.
De satésaus goed op smaak brengen.

Bron: Indische gerechten

Terug