Avocadosaus

1 sjalotje pellen en snipperen,
1 sinaasappel in partjes snijden zonder velletjes (sap opvangen),
1 rijpe avocado schillen en in blokjes snijden (bij de opgevangen sinaasappelsap doen).

Beetje olie verhitten en sjalotje aanfruiten,
1 groentebouillonblokje erboven verkruimelen,
2 dl water toevoegen en ca. 2 min. zachtjes laten koken,
12½ cl crème fraîche erdoor roeren,
avocado toevoegen en ca. 2 min. zachtjes laten sudderen,
af en toe roeren (en even met de staafmixer erdoor),
sinaasappelpartjes toevoegen en ca. ½ min. meewarmen.

Lekker met kalkoenbiefstukje of zalmmoot, serveren met groene tagliatelle en groene groente.

Sinaasappel in partjes snijden
Gebruik daarvoor een heel scherp (en dunne!) mes.
Snij aan uiteinden van sinaasappel het kapje eraf en schil de sinaasappel zodat je geen wit meer ziet.
Snij boven kom (om sap op te vangen) langs beide kanten van de vliesjes de partjes los.

Sándor Schiferli

Terug