Auberginechutney

Auberginechutney

  • 1 grote aubergine
  • 2 gedroogde rode pepers
  • 1 theel. mosterdzaad
  • 1 theel. urad dal, zwarte linzen
  • 1 theel. tamarindepuree
  • 1 theel. chilipoeder
  • kerrieblaadjes
  • gehakte korianderblaadjes
  • 1 theel. asafoetida
  • 1 theel. suiker
  • zout
  • olie

Wrijf olie over de aubergine en bak het in een voorverwarmde oven op 350 °C of grill boven een vuur.
Laat afkoelen en schil de huid.
Prak de binnenkant grondig met een vork of mixer tot een fijne pasta.
Verhit de olie in een wok en voeg 1 theel. dal, kerrie bladeren en pepers toe.
Bak een minuut en voeg de tamarindepulp, korianderblaadjes, rode chilipoeder, suiker, zout en asafoetida toe en gedurende 3 - 5 minuten goed mixen.
Haal van vuur.
Verhit mosterdzaden in een theel. van de olie tot ze knetteren en meng goed met de aubergine chutney.
Geniet van de auberginechutney met Zuid-Indiase gerechten zoals dosa of idli of met witte rijst.

Bron: Zelfmaak recepten

Terug