Pittige aubergine-paprikadip

Pittige aubergine-paprikadip

  • 2 aubergines
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 cm gember
  • ½ bosje koriander
  • 1 eetl. maïs- of arachideolie
  • 1 zak tortillachips

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Prik met een vork enkele gaatjes in de aubergines.
Leg de aubergines en paprika’s op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Leg er de knoflook, nog in hun schilletje bij.
Zet gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Draai de groenten om het kwartier om met een knijptang.
Laat de aubergines en paprika’s afkoelen.
Halveer de aubergines en lepel het vruchtvlees eruit.
Verwijder de stelen, schil en de zaadlijsten van de paprika’s.
Duw de knoflook uit zijn jasje.
Snipper de ui, chili (zonder de zaadjes) en gember fijn.
Fruit aan in wat olie en voeg de paprika’s, knoflook en auberginepuree toe.
Roerbak kort en breng verder op smaak met peper, zout en chilipoeder.
Mix fijn met de staafmixer.
Serveer met de koriander en de tortillachips.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug