Arrabiata

arrabiata (4K)

voor 10 personen

  • 185 g spekvet, fijngesneden
  • 5 verse chilipepers, fijngesneden
  • 5 eetl. olijfolie
  • 450 g ui, fijngesnipperd
    = ongeveer 4 kleine uien
  • 3 teentjes knoflook, geperst of zeer fijngesnipperd
  • 1¼ kg zeer rijpe tomaten, in grove stukken gehakt
  • 3 eetl. peterselie, fijngehakt
  • 30 cl water

Pan met dikke bodem en deksel.
De dikke bodem is bedoeld opdat de warmte goed verdeelt over het gehele bodemoppervlak en het deksel is om te vermijden dat de saus droogkookt.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en voeg het spekvet, pepers, ui en knoflook toe.
Laat op een matig vuur 8 minuten gaarpruttelen (roer af en toe).
Voeg de gehakte tomaten en 30 cl water toe.
Kruid met peper en zout.
Laat de saus onder deksel gedurende 40 minuten gaarsudderen.
De saus zal dik en lobbig worden.
Roer de fijngehakte peterselie door de saus.
Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

Bron: Anne Verberckmoes
Gepubliceerd door: Hungry Feelings

Terug