Antep ezmesi

Koude, pikante, Turkse tomatensaus
(vegetarisch)

  • 1 kilo rijpe tomaten met veel smaak
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook uit de pers,
    meer of minder naar smaak
  • 1 bosje peterselie, fijngesneden
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. chiliflakes,
    meer of minder naar smaak
  • 1 theel. citroensap
  • zout & peper

Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in fijne brunoise.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met zout & peper.
Laat het afgedekt in de koelkast ca. 1 uur verder op smaak komen.
Presenteer de antep in een ondiepe schaal en serveer er warm Turks brood bij, ook erg lekker als bijgerecht bij een pastamaaltijd.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug